Enguany ens ha deixat un bon amic, un soci i un fervent seguidor de la nostra festa de Sant Antoni Abat, n’Antoni Rigat i Masachs, que tots coneixíem pel Tonet “El Fargas”.

Parlar de la festa del nostre poble i no parlar d’en Fargas ha sigut durant més de cinquanta anys, impossible, ell sempre ha estat present com podeu comprovar en aquest recull fotogràfic que fan una petita història d’en Tonet.

Sabem que la nostra festa d’enguany no serà la mateixa sense ell, molta gent el trobarà a faltar dalt del seu carro a la pagesa, el que portava cada dia per anar a l’hort, al camp o a la vinya, perquè en Tonet ha sigut l’últim traginer d’ofici del poble de Ripollet, com així li varem reconèixer en la celebració del centenari de la nostra festa a l’any 1993 davant de tots els socis.

Tonet, amic, ens has deixat i tenim un buit, però gràcies per ensenyar al teu fill, en Jaume, a estimar els cavalls i que sigui un pilar de la nostra festa, i veure que el teu net Oriol, ja està al costat del seu pare, iniciant i continuant aquesta saga familiar, els de Cal Fargas, tot un orgull per nosaltres.

Gràcies Tonet, pels teus consells, i et prometem que seguirem la teva petjada.

Fins sempre Tonet.